Rubber Profiles | Molded products | O nama

19. oktobra 2,
34000 Kragujevac, Srbija

O nama

Kompanija GOMMA Line je registrovana u Kragujevcu 16.01.2007. godine, kao Društvo sa ograničenom odgovornošću za obavljanje delatnosti proizvodne delova od gume za vozila.

Delatnost kompanije GOMMA Line je proizvodnja ekstrudiranih zaptivnih gumenih profila, kočionih creva i creva za hidraulična kvačila, kao i gumeno-tehničkih proizvoda za potrebe auto industrije.

Usled povećane potrebe za alatima za ekstrudiranje i brizganje gume, zatim mogućnosti plasmana ovih alata, kao i alata za brizganu plastiku za treća lica i mogućnosti realizacije usluga održavanja alata za potrebe FIAT-a i njegovih kooperanata, u novembru 2012. je doneta strateška odluka o uvođenju nove delatnosti kompanije – proizvodnja alata i pružanje usluga održavanja alata.

Od svog osnivanja do danas Društvo beleži izuzetne poslovne rezultate i rapidan rast. Iz godine u godinu, ukupni prihodi su višestruko uvećavani i od 31.000 € u 2007. uvećani su na 4.500.000 € u 2013.

Oko 96% prodaje se isporučuje za prvu ugradnju, od čega izvoz čini 99%, što direktno što preko posredničkih kompanija.

Tržišna orjentacija Društva u prethodnom periodu je bila usmerena na Zajednicu nezavisnih država: Rusku Federaciju, Belorusiju, Uzbekistan i Ukrajinu. Gotovo 95% ukupne proizvodnje se plasira na navedena tržišta kao delovi za prvu ugradnju u vozilima.

GOMMA Line je jedna od kompanija u domaćem vlasništvu koja je isporučilac fabrike Fiat Automobili Srbija, a preko kompanije Sigit kojoj se isporučuje gumena vođica sklopa kliznog stakla vrata.

U 2012. godinu GOMMA Line je sertifikovala svoj sistem menadžmenta za isporučioce u auto industriji (OEM) prema zahtevima standarda ISO/TS 16949:2009. Standard ISO 9001:2008 je implementiran još na samom početku rada kompanije. U 2013. godine završili smo sertifikaciju prema ISO 14001

Uspešno je završena kvalifikacija GOMMA Line kao proizvođača delova za prvu ugradnju u Renault/Nissan grupaciju, što je omogućilo izvoz i proširenje palete proizvoda za Renault – AvtoVAZ, Rusija i otpočinjanje razgovora sa drugim proizvođačima koji pripadaju grupaciji Renault/Nissan.

Uspešno su realizovani auditi od strane velikih kupaca GAZ i UAZ-a, bez utvrđenih neusaglašenosti.

GOMMA Line je u decembru 2012. dobila prestižnu nagradu Izvoznik godine 2012. u kategoriji malih i srednjih preduzeća koju dodeljuje SIEPA.

Blog

GOMMA Line nova lokacija
27. Sep 2017.

GOMMA Line nova lokacija

GOMMA Line, isto znanje, nova fabrika